4 potraviny, kterým se vyhnout při aftách
Jak na afty?
Afty, jsou malé bolestivé vřídky, které dokážou velmi znepříjemnit každodenní život. Objevují se zejména na sliznici úst, na jazyku, vnitřní straně tváří. Typicky mají bílý nebo žlutý střed a zarudlé okolí.
Afty bývají velmi bolestivé a mohou omezovat při jídle i mluvení. Velikost aft bývá od několika milimetrů až po jeden centimetr.

Příčiny vzniku aft
- stres a nadměrná únava
- snížená imunita, autoimunitní onemocnění
- nedostatek vitamínů B12, železa, kyseliny listové
- potraviny (hlavně kořeněné, citrusy)
- špatná ústní hygiena
- poranění v ústech
- hormonální změny
Léčba aft
Léčba aft spočívá ve zmírňování příznaků a projevů onemocnění. Dopřejte si poctivý odpočinek, vhodné je doplnit vitamíny ze skupiny B a kvalitní stravy.
Pro zmírnění nepříjemných projevů doporučujeme vyplachovat ústa roztoky OROXID, nebo použít sprej OROXID pro přesnou aplikaci přímo na aftu. Poté je vhodné použít na postižené místo GENGIGEL gel, který díky svému obsahu kyseliny hyaluronové napomáhá procesu hojení.